16 november, 2019 0 Comments Kleding & uiterlijk

Top 10 warme chocolademelk in Amsterdam

Waar vind je de lekkerste warme choco in onze hoofdstad?

De dagen worden steeds kouder, de handschoenen kunnen de kast weer uit, en het wordt alweer tijd om na te denken over een verlanglijstje voor de sint… De winter komt eraan! En daar zit ook een groot voordeel aan: u mag weer hele dagen wegdromen achter de beslagen ruit van uw lievelingscafé met een kop dampende warme choco voor uw neus… Waar kunt u dat het best doen in Amsterdam? Elke chocolademelk op onze lijst heeft iets unieks!

Chocolátl

Bij chocoladewinkel Chocolátl vindt u alles wat uw chocoladehart maar begeert. Hoewel ze bekend staan om hun ambachtelijke single-origin chocoladerepen, kunt u ook de warme chocolademelk niet missen tijdens een bezoek aan de winkel voor een ‘choco-consult’. De warme drank wordt gemaakt van dezelfde overheerlijke chocoladerepen. Simpel maar goud waard!

Pompadour

De chocolademelk van Pompadour is geroemd en geprezen door menig Amsterdammer. Maar niet iedereen is fan van de sterke smaak. De chocolademelk is namelijk redelijk pittig door de cacaobitters, maar desondanks is de chocolademelk romig en luchtig. De hot chocolate wordt gemaakt van chocolade van het Franse merk Valrhona. Probeer ‘m zelf en laat ons weten wat u ervan vindt!

The Grand

In dit chique hotel, waar menig beroemdheid overnacht tijdens een bezoek aan onze hoofdstad, staat een chocolademelk op de kaart die vernoemd is naar een voormalige gast. Hier bestelt u namelijk een ‘Michael Jackson’ vanuit een grote leren fauteuil in de hotelbibliotheek.

Toen Michael Jackson meer dan twintig jaar geleden tijdens de winter in het hotel verbleef, stonden zijn fans buiten om een glimp van hem op te kunnen vangen vanachter zijn raam. De popster bestelde daarop vele koppen warme chocolademelk om zijn fans warm te houden. Zo kreeg dit drankje zijn naam!

Metropolitan Deli

Dit is de Willy Wonka fabriek van chocolatier Kees Raat. Hier drinkt u een dikke warme chocolademelk, die eigenlijk gewoon bestaat uit vloeibare chocolade! Wat wil een mens nog meer dan letterlijk chocolade drinken?

Er zit wel degelijk melk in, maar dan rauwe melk. Als rauwe melk wordt opgewarmd, wordt deze extra dik door stollende eiwitten. Het licht pittige smaakje van rode peper maakt niet alleen de chocoladesmaak sterker, maar warmt u ook nog eens extra op. Elke slok is een uitstapje naar Winter Wonderland…

Top 10 warme chocolademelk in onze hoofdstad
Met deze warme chocoladetips lijkt zelfs de koudste winterdag opeens niet zo koud meer…

Caffènation

Deze Belgische koffiebranderij serveert verschillende warme dranken voor op winterse dagen – én zomerse, voor de echte liefhebber. De manier waarop hun warme chocolademelk geserveerd wordt – de ‘submarine’ – is overgenomen uit Zuid-Amerika. U krijgt een kop met een hele reep chocolade erin, die vervolgens kopje-onder gaat (net als een onderzeëer) onder de warme melk die eroverheen wordt geschonken.

The Chocolate Company

In Haarlem kunt u bij the Chocolate Company terecht voor werkelijk álles dat met chocola te maken heeft (zoals een high choc in plaats van high tea), maar op het Centraal Station vindt u de miniatuurversie van deze lunchroom. En het allerbeste: ook hier kiest u uit een van de vijftig smaken chocolade waar uw hot chocolate van zal worden gemaakt! Denk aan salted caramel, mint of sinaasappel.

U kunt uw warme drank helemaal zelf samenstellen: de smaak chocola, maar ook de soort melk, de soort likeur (als u wat sterks nodig heeft) en de soort topping (marshmallows bijvoorbeeld). U kunt de blokken chocola op houten lepels ook meenemen naar huis om daar door de warme melk te roeren.

Moods

U zou kunnen zeggen dat dit kleine koffietentje in de Jordaan onterecht ‘Moods Coffee Corner’ heet na het proeven van hun warme chocolademelk. De keuze is reuze: u kunt kiezen uit meer dan dertig smaken en meerdere toppings zoals marshmallows. Eén ding is zeker: na te zijn opgewarmd door een warme choco bij Moods kan uw mood niet anders zijn dan goed!

Scandinavian Embassy

Dit Scandinavische koffietentje van in de Pijp staat bekend om de goede koffie die ze serveren… Maar hun chocolademelk is zeker geen achtergesteld kindje! Hoewel het minimalistische decor u misschien niet meteen opwarmt, doet de pure chocolademelk dat zeker. U kiest zelf het percentage cacao dat in uw mok wordt gegooid.

Warme choco drinken is fijn in de winter
Geniet nog maar van uw warme chocolademelk met iets lekkers erbij, want dat bieden al deze plekken ook aan.

Puccini

Op de hoek van de Staalstraat, naast de Puccini Bomboni winkel waar u overheerlijke bonbons kunt kopen, zit de Puccini espressobar. Niet alleen de koffie komt uit Italië, maar ook de chocolade waar hun bonbons en lekkernijen van gemaakt zijn.

Als u hier een warme chocolademelk bestelt, krijgt u een kop warme melk met een choco-o-lait stokje erin. Nu nog de verleiding weerstaan om de chocola op te eten voordat deze is gesmolten in uw melk…

Bagels & Beans

Bij de Bagels en Beans zijn ze serieus als het op hun warme chocolademelk aankomt. U kiest voor melk of puur en krijgt een kop stomend hete melk met een bakje met stukjes smeltchocolade. Gooi ze er allemaal in voor een extra sterke smaak. Extra fijn: er zijn maar liefst 22 Bagels & Beans locaties in Amsterdam waar u kunt opwarmen met een chocolademelk!


Share: