11 september, 2019 0 Comments Business

Vergaderen op bijzondere locaties

Op Airbnb komen we ze steeds meer tegen: bijzondere locaties om te overnachten. Denk bijvoorbeeld aan een kasteel, tiny house of boot. Overnachten kan inmiddels op 1001 verschillende manieren, maar waarom vergaderen we dan nog steeds in saaie, grijze vergaderzalen?

Op deze manier wordt vergaderen leuk en interessant!
In de Oranjerie te Doorn kan het niet anders dan dat u inspiratie vindt.

Anders vergaderen

Dat vroegen vader en zoon Poortvliet zich ook af. En zo ontstond AndersVergaderen.nl. “We merkten dat er heel veel vraag is naar wat kleinere, unieke vergaderlocaties, in plaats van de standaard ruimtes,” vertelt Bob Poortvliet. Sinds kort runt hij de site waar zijn vader Hans ooit mee begon als een beursstand. Op AndersVergaderen.nl vindt u momenteel 90 unieke vergaderlocaties, waaronder kastelen, landgoederen, zeilboten, een molen, een oude fabriek en zelfs een hijskraan.

Weglopen tijdens een vergadering is op een boot ook geen optie meer!
Waarom niet vergaderen op de Selene in Monnickendam?

Bij sommige locaties zijn overnachtingen ook mogelijk. Het doel voor volgend jaar: minstens 200 locaties die “stuk voor stuk iets unieks hebben wat ze anders maakt”.

Productiviteit bevorderen

“Vergaderen op een andere locatie is een leuke ervaring als team, een soort teambuilding,” zegt Bob Poortvliet. “Maar buiten de deur samenkomen, in bijvoorbeeld de natuur, zorgt ook voor inspiratie, creativiteit en nieuwe ideeën.”

Verander een vergadering in teambuilding
Kasteel Maurick in Vught biedt niet alleen een vergaderlocatie, maar ook een plek om te overnachten aan.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de omgeving waarin iemand werkt erg belangrijk kan zijn. De fysieke omgeving heeft invloed op de concentratie en productiviteit van werknemers. Daarnaast is het tevens van belang voor de creativiteit om af en toe van omgeving te wisselen.