4 juli, 2019 0 Comments Reizen

Vijf tips voor koffers inpakken

Het is weer vakantie! Dat betekent dat de zomerkleren de kast uit mogen, en de koffers kunnen worden ingepakt. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw kleren in goede staat weer uit uw koffer komen na aankomst op uw bestemming?

Tip 1: rol uw hemden en blouses op

De meeste mensen vouwen hun kleren op en leggen ze plat in de koffer. Om het kreuken van linnen kleren of hemden tegen te gaan, kunt u echter het best het kledingstuk plat neerleggen, de mouwen omslaan en vervolgens oprollen tot een nette, strakke rol. Op deze manier kreuken shirts niet alleen minder, maar kunt u ook nog eens meer kwijt in uw koffer.

Tip 2: gebruik plastic zakken


Dit is sowieso handig voor uw toilettas, in het geval er spullen in zitten die kunnen gaan lekken. Maar qua organisatie is het ook handig om aparte zakken te gebruiken per type kledingstuk. Broeken bij elkaar, shirts, ondergoed, etc. Als u dan aankomt op bestemming, kunnen uw kleren meteen de kast in, op dezelfde manier geordend.

Tip 3: zuig uw zakken vacuüm

Nog beter als u uw zakken vacuüm maakt. Op die manier nemen uw kleren veel minder ruimte in. Hiervoor heeft u wel speciale vacuümzakken nodig met een plastic rits, die bijvoorbeeld bij de Hema te kopen zijn. Deze kunt u vacuüm maken door de lucht eruit te drukken en ze dan dicht te ritsen. Wat nog beter werkt, is een stofzuigerslang in de zak steken en deze op die manier vacuüm te zuigen.

Tip 4: opvullen

Vul uw koffer op een slimme manier op. Sokken kunnen opgerold in schoenen gestopt worden, ondergoed in een pet of hoed, of stop boeken in opvouwbare strandtassen die vervolgens uw koffer in gaan. Denk er ook over na wat u in uw voorvak stopt: het best vult u deze met spullen die u onderweg mogelijk nodig heeft.

Tip 5: doe het op de Japanse manier

De echte expert op dit gebied is de Japanse Marie Kondo, die ook wel bekend staat als opruimgoeroe. In hoe zij opruimt én inpakt komen drie basisprincipes terug:
⁃ Stel jezelf de vraag: does it spark joy? Zo niet, neem het niet mee.
⁃ Neem alleen praktische dingen mee
⁃ Houd het minimalistisch: alleen de hoogstnoodzakelijke dingen
Marie Kondo heeft nog meer opvouwmanieren voor andere kledingstukken dan hemden, om ze zo klein mogelijk te maken in uw koffer.


Share: