19 februari, 2018 0 Comments Kleding & uiterlijk

Zes regels voor jouw nieuwe pak

  1. Huiswerk

Als je een pak koopt is dat vaak een kledingstuk waar je jaren mee doet. Doe dus je huiswerk en verdiep je in de stof, maakwijze en de snit die bij jou past. En dit kun je doen door plaatjes te verzamelen, her en der eens iets aan te schieten of je te laten adviseren door een goede kleermaker (we weten er nog wel een).

  1. Koop niet te klein

Vaak gaan je pakken jaren mee. Een beetje meer ruimte is dan best fijn. Bovendien is een te klein pak nu even in de mode maar als je nu op de catwalks kijkt wordt het angzaam allemaal weer een beetje comfortabeler.

  1. Maar koop ook niet te groot.

Natuurlijk moet de mouw van je jasje niet te lang zijn en piept je manchet van je manchet er net 1 cm onderuit. De jaslengte valt tot de muis van je hand en net onder je billen. De broek sluit nog een beetje aan bij je kuit en valt netjes op je schoen zonder dat er een harmonica van stof ontstaat.

  1. Kies voor juiste details

Een riem is meer voor een vrijetijdsbroek of jeans dan voor een pak. Bij een vestje draag je al helemaal geen riem omdat daardoor het vest minder mooi gaat zitten. Koop direct enkele hemden die passen bij je nieuwe pak en neem wat kousen mee. Echte heren dragen immers kousen.

  1. Een pak is een investering

Als je een pak laat maken is de pasvorm zeer waarschijnlijk beter,  krijg je een model die echt bij je past en bovendien een pak van een unieke(re) stof. Het pak wordt met meer zorg gemaakt en dus gaat het langer mee. Beknibbel dus niet te veel op de prijs van je pak omdat je er misschien zelfs een decennium mee gaat doen. Een maatpak is een investering maar achteraf vaak goedkoper dan een confectiepak.

6. Draag je pak met verve

De eerste indruk is nog steeds belangrijk. Niet alleen bij een sollicitatie of presentatie. Als je jezelf en je toehoorders serieus neemt zullen zij dat ook eerder met jou doen. Laat zien dat je aandacht besteed aan details. Zorg voor een vers hemd waardoor je pak aan kracht wint, kies een krachtige das of laat die juist weg, poets je schoenen en kies een fraai pochet om je pak nog beter tot zijn recht te laten komen. Net als jij.


Share: