2 december, 2017 0 Comments Eten & Drinken

Whisky Walhalla

The Malt Vault aan de Voorstraat in Utrecht is het whisky walhalla van Utrecht. In de zaak, die de uitstraling heeft van een ‘gentlemen’s club’, proef je 130 soorten whisky en als je wilt kun je ‘proefplankjes’ bestellen. De Australische eigenaar van de whiskybar, Said is een echte enthousiasteling. “Dit is een plek waar je in alle rust komt om whisky te proeven en met elkaar te praten. Een beetje zoals een ouderwetse gentlemen’s club.” Maar, vrouwen zijn óók welkom. Hier schreven we hoe je goed je whisky kan proeven.

De Whisky’s zijn ingedeeld naar smaak en niet naar regio; van fruitig naar rokerig naar jodium en alles er tussenin. “Mensen denken vaak dat ze niet van whisky houden omdat ze het één keer geroken hebben en die geur niet lekker vonden. Maar er zijn zó veel verschillende soorten, er is een whisky voor iedereen.” En mocht je hier jouw favoriet hebben ontdekt dan kun je die vast koppen bij de expert Verhaar in Bilthoven.


Share: