28 februari, 2017 0 Comments Kleding & uiterlijk

Cocktailweek

Van maandag 6 t/m zondag 12 maart 2017 zal de eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week plaatsvinden, georganiseerd door niemand de mensen achter Door74 met  World’s Best Female Bartender Tess Posthumus en Albert van Beeck Calkoen. Een week lang geven de meest toonaangevende bars van Amsterdam workshops en ontwikkelen zij signature cocktails en longdrinks in samenwerking met een alcoholisch en non-alcoholisch drankmerk. Alles om de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant het podium te bieden die het verdient.

De Nederlandse cocktailcultuur

De Nederlandse cocktailcultuur staat nog in de kinderschoenen terwijl Amsterdam op het gebied van cocktails inmiddels niet meer onder doet aan wereldsteden als Londen, Parijs en New York. Iedere deelnemende bar wordt gekoppeld aan twee merken waarmee zij twee aantrekkelijk geprijsde signature cocktails bereiden. Drink je liever niet zo veel of helemaal geen alcohol? No worries, ook dan kan je tijdens Amsterdam Cocktail Week op alle locaties terecht! Er wordt namelijk net zo veel aandacht geschonken aan het creëren van non-alcoholische cocktails, met spannende smaakcombinaties en verassende ingrediënten. Geen sapjes dus maar echte cocktails!


Share: