10 januari, 2017 0 Comments Eten & Drinken

Beste Hamburger

De beste hamburger van Nederland komt uit Oud-Beijerland. Het restaurant Soffree won de prijs met de ‘Burger Zonder Naam’ (€13,90) op de Horeca Vakbeurs in Amsterdam. Lees verder op de site van het AD.

Uit Het Blauwe Boekje:
In tegenstelling tot de volkswijsheid komt het gerecht niet uit de Duitse havenstad. Hamburgers, de inwoners dus, leerden gehakt vlees kennen door de Tataren (de ‘Steak tartare’). De Duitsers bakten het rauwe vlees, voegden wat kruiden toe en de hamburger steak was geboren. Dat is het gerecht dat met Duitse immigranten zijn weg vond naar de VS. De Hamburger zoals we die nu eten, of kortweg ‘burger’, is echt typisch Amerikaans. Er zijn verschillende namen die de ronde doen als uitvinder. De meest geloofwaardige is een zekere Charlie Nagreen. In 1885 verkoopt hij gehaktballen op kermissen en bij fabrieken, maar dat loopt niet zo goed. Hij besluit de ballen plat te slaan en ze te serveren tussen twee sneetjes brood. Een meesterzet.

Meer over hamburgers op pagina 193-194 van Het Blauwe Boekje.


Share:
Tagged: