22 februari, 2016 0 Comments Kleding & uiterlijk

YVRA 1958

Je moet maar durven in een markt waar Paco Robane, Chanel, Boss en Gaultier de markt domineren. In Nederland geeft men gemiddeld slechts € 157 uit aan verzorgingsproducten en de markt voor herengeuren is zelfs krimpende (bron NCV-cosmetica in jaarverslag 2014), maar nu heeft Yvo van Regteren Altena ook zijn eigen geur. Na vele eigen publicaties en vaak doorwrochte artikelen voor Quote, 925, FD, Tempus en andere bladen heeft hij een van passies tot een eigen product gemaakt. Een eau de cologne: YVRA 1958. Chapeau voor € 119,58.

YVRA 1958 lonkt naar de klassieke, transparante eaux de cologne die de jaren zestig en zeventig domineerden, maar dan moderner: aromatischer en langer aanhoudend. Yvo: ‘Na acht uur vliegen ben jebij aankomst in het buitenland vaak wat ontheemd. YVRA 1958 opent met Yvo’s voorliefde voor citrus. Daarom is gebruikgemaakt van een even heftige variant uit Calabrië. Yvo houdt immers van reizen. Het transparante karakter wordt verder onderbouwd en versterkt met sprankelende noten als orange flower en gember. Het openingsakkoord wordt vervolgd met een kruidiger thema om uiteindelijk – dankzij krachtig cederhout, patchouli en tonkaboon – over te gaan in een lang sluimerend slotakkoord.

We zijn fan ook al door de prachtverpakking en de kleine grapjes als met de mug. De geur blijft subtiel aanwezig en schreeuwt nooit om aandacht. En dat zien, pardon, ruiken we graag.


Share:
Tagged: