16 februari, 2016 0 Comments Eten & Drinken

iSommelier

De meeste goede wijnen moeten worden gedecanteerd en niet alleen om de droesem in de fles achter te laten maar om de wijn te laten ademen. Veelal kost dit proces enkele uren. Irritant als je een tweede fles wilt openen als de eerste wel in de namiddag is gedecanteerd en de wijn rijkelijk vloeit. Een wijn met veel tangens is dan ineens veel wranger en minder soepel. iSommelier is hiervoor de oplossing.

De wijn schenk je in een speciaal ontwikkelde karaf en zet die op het ventiel in de voet van de iSommelier. Aan de onderzijde van het apparaat zuigt het omgevingslucht aan welke door filters gezuiverd wordt tot maximaal 90% pure zuurstof en ontdaan wordt van vocht, omgevingsgeuren, stikstof en koolstofdioxide. Deze zuurstof wordt gedoseerd in de bodem van de speciaal vervaardigde karaf middels een dubbelwandige buis. Het normaal beluchten van een wijn op 2 uur duurt nu slechts 2 minuten. Het effect is direct duidelijk, zeker met een controleglas die zo uit de fles geschonken is. Ideaal voor avonden en diners als de wijn mag vloeien. Verkrijgbaar voor slechts € 1199 bij de Horeca groothandel. Een must dus voor mannen die de wijnkelder vol hebben liggen met Vosnee Romanee of Château Lafite. Dan is de investering zo terug verdiend.


Share: