28 januari, 2016 0 Comments Business

Netwerken 2.0

1. Geef zonder iets terug te verwachten
Geven is het nieuwe krijgen. ‘De beste netwerkstrategie is: geef op professioneel vlak alles wat je moeiteloos kunt geven, zonder daar direct iets voor terug te verwachten en je zult uiteindelijk rijkelijk worden terugbetaald. Geen copyright maar creatieve commons.

2. Krijg een podium.
Een wijze les die merken en bedrijven ook al enige tijd op het hard gedrukt wordt: ga niet rondbazuinen hoe geweldig je bent. Wees geweldig en vertrouw erop dat anderen dat vervolgens wel zullen rondbazuinen.

3. Durf te vragen
punt

4. Bij netwerken draait het nog steeds allemaal om gunnen.
‘Het idee dat netwerken een strikt zakelijke aangelegenheid is, berust echt op een misverstand. Netwerken is gunnen en niets beter voor je gunfactor dan een kleine persoonlijke geste zoals een tip voor een woonruimte, een linkje naar een interessant artikel doorsturen of gewoon een persoonlijk gesprek aanknopen tijdens een vakbijeenkomst.

5. Ken uw collega’s
We besteden meer tijd met collega’s dan met onze familieleden. Zij zijn vaak de toegang tot een netwerk die zeer waardevol is. Maak elkaars netwerk in kaart en verdeel het zelfs. Werkt nog effectiever.

6. Verbreed uw horizon
Kennissen zijn vaak sneller geneigd zijn om iets voor je te regelen dan goede vrienden. Je wordt bijvoorbeeld sneller aangedragen voor een nieuwe baan door iemand die je via via kent, dan door een goede vriend of een familielid. Het gaat bij netwerken dus niet om de inner circles, maar om juist dat enorme spinnenweb van vage kennissen die stuk voor stuk met onzichtbare draadjes aan elkaar verbonden zijn.

7. Herzie de definitie van macht
Netwerken gaat allang niet meer over het hebben van friends in high places, het gaat nu om het hebben van friends in the right places. Het nieuwe netwerken gaat om de verbindingen die mensen op alle lagen met elkaar aangaan. En wat die mensen samen kunnen bereiken.

– lees het hele artikel op http://www.communicatieonline.nl/achtergrond/geven-het-nieuwe-krijgen-7-ultieme-tips-voor-de-netwerker-20#sthash.ZdqdMwCJ.U5tc02GJ.dpuf


Share: