18 januari, 2016 0 Comments Omgangsvormen

Afleiding

Ruis is er in allerlei soorten. En ruis leidt af.

Dat kan iemand zijn die steeds op zijn mobiel kijkt, een koekje opent die in een papiertje zit, achtergrondgeluiden, verkeerde kleding, verkeerde papieren, een lekke pen of fundamenteler als mensen allebei een andere taal spreken; letterlijk of figuurlijk. En dan is er in het hoofd van beide partijen nog allerhande afleiding. We hebben nu eenmaal een korte spanningsboog, en die lijkt steeds kleiner te worden. Permanente ruis in het hoofd.

Voor een goede meeting of gesprek is het goed zo veel mogelijk ruis te elimineren. Dit kan door de goede ruimte te kiezen, op te ruimen, een goede ontvangst waarbij alle partijen kunnen landen en een goede agenda. Zo wordt de kans groter dan u niet alleen gehoord maar wordt maar dat de andere(n) ook luisteren.


Share: