11 januari, 2016 0 Comments Kleding & uiterlijk

Dandy Bowie

Met het overlijden van Sir David Bowie (69) nemen we noodgedwongen afscheid van een muzikaal genie; ook voor de modewereld is het een enorm verlies. Zelden had een muzikant zo’n invloed op de fashion. Meer dan Sir Mick Jagger, Michael Jackson en Elvis bij elkaar. Ere wie ere toekomt.

David Bowie kunnen we nog het best omschrijven als een androgyne duizendpoot. Hij was een rasechte kameleon met zijn alterego’s. Van Ziggy Stardust (met de catsuits) over Aladdin Sane en de Thin White Duke, Bowie vond niet alleen zichzelf steeds opnieuw uit, met daardoor invloed op de muziekindustrie, de mode en zelfs onze cultuur. Niet ten onrechte wordt hij als een van de grootste dandy’s gezien uit de tweede helft van de twintigste eeuw. En na Sir Paul MCCartney waarschijnlijk de grootse muzikant van Engeland. In zijn Berlijn afkickperiode waren het vooral de minimalistische veelal zwarte kleding die de modebladen beheersten. De Glas Spider tour ging in een rood breed geschouderd maatpak met getoupeerde haren die ook typisch waren voor die tijd. Met zijn laatste LP Black Star(release drie dagen geleden)maakt hij zijn laatste groet; ook in een maatpak net als na zijn adrogyne beginperiode:

davidbowie


Share:
Tagged: