30 december, 2015 0 Comments Eten & Drinken

Kinderlijk eenvoudig

Houdt de fles half schuin van u af en draai de naad van de fles naar boven. Net onder de rand is de fles het meest breekbaar en juist daar, haalt u de sabel (of een goed koksmes) langs en de champagne spuit eruit. Zorg ervoor dat de champagne flessen op zo’n 5 graden zijn vlak voor het sabreren en het is feitelijk kinderlijk eenvoudig. Door de stoot en de inwendige druk, breekt deze rand af langs de naad met de hals en vliegt weg, met de kurk er nog in. De methode kan in principe toegepast worden op elke mousserende wijn daar u gebruik maakt van de druk in de fles. Door te sabreren gooit u wel twee kostbare slokken champagne weg.

En als u het echt goed kan kunt u zich laten slaan tot ridder en wordt u lid van een illuster gilde: sarbreur


Share: