24 juli, 2015 0 Comments Kleding & uiterlijk

Suède schoonmaken

Suede is een ideale leer voor zomer en najaarsschoenen. De ruwe zijde van de huid van een kalf of koe wordt gebruikt voor het maken van de mooiste instappers, car shoes of bijvoorbeeld clarks. Het schoon houden en maken van deze schoenen en tassen kan echter een uitdaging zijn. Hier enkele handreikingen.

Benodigd: schoenspanners, een gum, een nagelborstel, een suedeborstel, een Invulner spray en een schoonmaakmiddel zoals Omninettoyant van Saphir.

Zorg ervoor dat voordat u gaat reinigen de schoen droog is. Borstel vervolgens het vuil er voorzichtig af. En doe dit in een richting. Eventuele vlekken met gum weghalen of bijvoorbeeld Gammadin van Saphir. Als er dan nog steeds vlekken op zitten kunt u een sopje maken met bijvoorbeeld Omninettoyant van Saphir. Goed inborstelen en daarna laten drogen. Indien weer droog opborstelen (in een richting) met een crepe brunch of suedeborstel.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/bnQVFmXUx_U” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 


Share:
Tagged: