17 juni, 2015 0 Comments Internationaal

Cricket

Aanstaand weekend is het cricketfestival. Wij lieten ons het spelletje vast uitleggen. Cricket wordt gespeeld op een ovalen veld omlijnd met een dik koord. Midden op het veld staan twee wickets 20 meter uit elkaar. De bowler gooit zes ballen op de batter die de bal probeert te slaan. Als hij de bal in een keer buiten het veld bat dan krijgt hij (of zij) zes runs op zijn naam. Stuitert de kurk met leer omklede bal eerst nog in het veld dan krijgt het team 4 runs bijgeschreven. Ook als de bal in de buurt blijft zijn er runs/punten te verdienen door zo vaak mogelijk de 20 meter af te leggen. Als de bal weer terug is bij de catcher (aangegooid door een van de 9 veldspelers) dan moet de batter binnen zijn. Mocht de bal gevangen worden of de wicket omgegooid worden dan is de batter uit en wordt hij vervangen door een teamgenoot. Na zes ballen is de andere bowler en batter aan de andere kant van de ‘pitch’ aan de beurt.

cricketpitch

Als er 10 spelers uit zijn, is het andere team aan de beurt om te ‘fielden’. De wedstrijd is ook afgelopen als er 50 * 6 ballen zijn gegooid door beide teams; of in het geval van een twenty-twenty bij 20*6 ballen. Het teams met de meeste runs wint. Het spelletje is intensief doordat iedereen lang geconcentreerd moet blijven en ingepakt met leggards en een helm de twintig meter zo vaak mogelijk moet afleggen.

cricketspel


Share:
Tagged: