23 maart, 2011 0 Comments Kleding & uiterlijk

De breedte en lengte van de broekspijp

Toen wij, bij New Tailor bijna vijftien jaar geleden begonnen maakten we de broekspijpen meestal tot op de hak van de schoen. Dit leidt tot een forse deuk op de voorzijde van de schoen. Toen de omslag verdween (en nu langzaam in hogere varianten weer terugkomt), werkten we de broeken vaak schuin af om die deuk te beperken.

De laatste tijd worden de pijpen natuurlijk smaller waardoor de broek ook korter moet worden. Bij hele smalle pijpen (bijvoorbeeld 17 of 18 cm) komen de schoenen mooi uit en lijken je Hollandse fietsbenen zo rank als Italiaanse popelieren. Maar als je kousen draagt trek je die wel heel lastig weer omhoog. Bovendien knelt een broek als je zit sneller, kruipt de broek sneller omhoog en leidt het al snel tot hoog water.

Als je hier je kenmerk van maakt is dit natuurlijk leuk. Zorg dan ook dat het jasje strak gesneden is en je vooral een staand beroep hebt.


Share: