28 december, 2007 0 Comments Geen categorie

Pak op Zak

Een kritische noot door collega expert Roel Wolbrink

Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena hebben vorige week met hun nieuwe boekje ‘Pak op Zak’ weer een duit in het zakje gedaan om de onwetende Nederlander enige stijl en kennis bij te brengen. Na Man & Pak uit 1997 en Extravaganza een waar meesterwerk met grappige en ‘to-the-point’ teksten over de wereld van maatwerk. Dit blijkt nog steeds hard nodig en het boekje is dan ook met open armen ontvangen! Maar helemaal volledig is het werk niet.

De experts grijpen de gelegenheid aan om hun visie op de term ‘maatpak’ en ‘maatwerk’ te geven. Een reactie van Roel Wolbrink, auteur van Het Blauwe Boekje, Stijlgids en Het Blauwe Boekje Kledingvoorschriften en mede-eigenaar van kleermakerij New Tailor: “Pak op Zak zal weer veel invloed hebben, maar laat helaas ook veel nieuwe ontwikkelingen en gezichtspunten onbesproken. De wereld van de stoffen draait om meer dan Tasmanian, Kasjmier, Super 120 en hoger, Vicuna en Shatoosh. Niet de wolvezel maar hoe het weven en het finishen van de stof bepaalt met name de kwaliteit. De kleermakerij, maar ook de (maat)confectiebedrijven hebben zich sinds 1997 ontwikkeld waardoor de betere confectie ook gebruik maakt van rollende revers en halflosse binnenwerken. Het patroon wordt steeds belangrijker.”


Share: