19 september, 2005 0 Comments Geen categorie

Champagne, jong geleerd…

oms voel ik me toch nog te veel een Nederlander. Zoals vanmiddag. Mijn zoon, Gijs is vandaag jarig, de schat. Hij mocht (moest) voor het eerst mee naar de slijterij. Champagne is hier in de wijksupermarkt niet te krijgen en dat zegt niet alleen wat over de wijk waar ik woon. Dus ben je aangewezen op de slijterij. Met de wijnhandel in Nederland gaat het alleen op het internet goed. In deze slijterij heb je de keuze uit drie Cava’s en vier Champenoises en wel drie merken Champagne. Het altijd populaire Moët & Chandon, De Castellane en een onbekend merk. Wat een ruime keuze. Gelukkig tref ik een aantal picolootjes aan, om de dagen goed te kunnen beginnen. Voor het middagaperitief vind ik 0,75 liter met zijn tweeën toch wat veel. Daarom voel ik me zo’n Nederlander. Ik ga de winkel uit met vier halve flesjes, zodat alle mogelijke momenten de komende tijd met Champagne gevierd kunnen worden. Bezuinigen op de grootte van de fles. Toch jammer, de twee glazen smaakten naar meer. En, Gijs die vindt Champagne ook lekker! Jong geleerd…


Share: