• Maak met koffie je smaakpapillen schoon; zeker in de vroege ochtend
  • Kies het juiste, tulpvormige, glas; zo komen alle aroma’s makkelijker je neus in
  • Voeg alleen een druppel water toe als jij dat lekker vindt. Liever dat dan ijs omdat daarmee smaak en geur niet goed vrijkomen
  • Laat whisky juist zelfs een beetje warm worden in je handpalm om geur en smaak vrij te laten komen
  • Beoordeel geur pas bij tweede keer ruiken, omdat je anders alleen de alcohol ruikt en beoordeelt
  • Proef met een minislokje door er op te kauwen. Onderscheid eerst zoet, droog, rokerig, jodium en ontdek daarna de vruchten, specerijen of noten die de whiskey kenschetsen
  • De lengte van de afdronk is ook bij Whisky bepalend voor de kwaliteit. Hoe langer deze blijft hangen en het scherpe branderige gevoel van de alcohol wegpoetst hoe beter de Whisky
  • Drink met vrienden