26 augustus, 2015 0 Comments Kleding & uiterlijk

Najaar 2015/2016

Voor het najaar blijft het blauw, grijs en een beetje groen. Uiteraard doen bruintinten het in het najaar ook goed, maar niet in de zakelijke setting. Donegal, dunne tweeds en ribpakken komen weer in  het straatbeeld terug. Ook zien we meer vesten en combinaties van stoffen; driedelige pakken zijn vaak te formeel. Een ander kleur vest onder een jasje staat modisch. De details in jasjes en broeken zijn Engels met metal side straps (in plaats van riemlussen), achterzakken met klep, knopengulp, een verlengde broekband en zelfs (opgesneden) bretelbroeken. In het jasje zien we de uitgesproken roped sleevehead, opgezette zakken (zoals James Bond deze in Moonraker draagt) al dan niet met klep, lagere spiegels van de bredere revers en een lage taille. De broeken worden heel langzaam weer iets ruimer. De jasjes blijven naadloos aansluiten. Hemden worden witter. Strepen komen langzaam terug. Net als de strik en das.


Share: