22 januari, 2015 0 Comments Geen categorie

Finamore

Bij menig menswear-afficionado zijn ze bekend en bemind, de shirts van het Napolitaanse familiebedrijf Finamore. De fijne kneepjes van het vak zijn inmiddels via hand en hemd overgedragen op de derde generatie.

Simone is een van de vier telgen die nu aan het roer staan van dit bedrijf.

Het aanzetten van het boord en de manchetten, het juk, de mouwaanzet met de befaamde Napolitaanse geplooide schouder, de mouwen zelf, de knoopsgaten en ga zo maar door, overal is de hand van een meester shirtmaker in te herkennen. Doordat de kraag en mouwen met de hand worden ingezet voelt het hemd soepeler aan en valt het nog mooier.
aziendaHoewel Finamore een rijke traditie heeft opgebouwd sinds het oprichtingsjaar 1925, loopt het nog steeds vooruit op de ontwikkelingen in de branche. Het zijn smaakmakers, niets minder dan dat. Op de beurs De Pitti valt hun cleane presentatie op. Klein opgevouwen, dunne knopen, nauwelijks binnenwerk en alleen de beste stoffen van Thomas Mason en Canclini. Finamore shirts zijn verkrijgbaar in Nederland bij Frans Boone, Van Dijk, Oger, Pauw en Sartoria. De shirts kosten zo’n 250 euro.

Een deel van bovenstaande tekst verscheen eerder op Selectionneurs.


Share: