13 januari, 2015 0 Comments Geen categorie

Het perfecte cadeau

Cadeaus geven is geen sinecure. Een econoom zou zeggen, koop iets wat ontvanger toch al wilde kopen want cadeaus zijn al snel geldverspilling. Veelal belandt het in de lade of kast of wordt het slechts een keer gebruikt.

Volgens onderzoekers Stanford krijgen we het liefst iets waar we om gevraagd hebben; stop dus maar met zoeken. Vraag gewoon wat iemand graag wil hebben. We denken echter dat dat speciaal gezochte cadeautje meer waarde zal hebben; niet dus. Het liefst krijgen we zelfs geld, dan een waardeloos cadeau, omdat we dan geen risico’s lopen een cadeau af te moeten wijzen.

Het geven van een cadeau is echter ook een sociaal event waarbij het geven, uitpakken en uitwisselen van beleefdheden en oehs en aahs net zo belangrijk zijn als het cadeau zelf. In Japan is dit onderdeel van de cultuur en kosten de verpakkingen vaak net zo veel als de inhoud. Bovendien zijn zogenaamd nutteloze cadeaus een pleister op de wond van ons ingebakken schuldgevoel. Luxe goederen krijgen we liever dan dat we die zelf kopen. Een krijgertje knaagt minder aan je schuldgevoel. Je moet wel genieten. Het beste cadeau is dus iets wat de ander echt wil hebben maar nooit voor zichzelf zou kopen. Moet u zich toch verdiepen. In het blauwe boekje hebben we een lijstje opgenomen van Amy Groskamp. Ideeën te over. Iets zelfgemaakte is altijd goed. Wijn, bloemen, chocolade is een goed presentje om iemand te bedanken. Extra schalen, servetten, inspirerende boeken en bijvoorbeeld een knutselpakket doen het altijd goed. Met het aandachtig en mooi inpakken kunt u ook punten scoren. Kijk eens op inpaktips.nl en er gaat een wereld voor u open.


Share: