Nu u kerstavond en eerste kerstdag heeft overleefd en zelfs het plan heeft gevat naar de IKEA te gaan, moeten wij u eigenlijk al feliciteren. In menig gezin zijn er er al meerdere woede uitbarstingen geweest en is de spanning al om te snijden. Hier durft niemand voor te stellen naar een woonboulevard te gaan. U wel

Dus u bent op weg een doorsnee gezin te worden. Met ongeveer 3000 man tegelijkertijd inspiratie op doen voor een vernieuwde woonkamer waar u gisteren ongeveer de hele dag ‘gezellig’ in heeft doorgebracht. Vorig jaar bezochten ruim 80.000 mensen 1 van de 11 vestigingen.

Maak van tevoren afspraken hoe lang u binnen blijft, waar u naar gaat kijken en houdt u daar dan niet strikt aan. Geef uw gezinsleden wat ruimte. In ieder geval meer dan gisteren. U bent waarschijnlijk lichter geraakt vandaag. Pas de snelheid van lopen, of beter gezegd slenteren, aan aan alle andere bezoekers. Maak af en toe een praatje. Visualiseer daadwerkelijk een nieuw meubel in een van uw woonvertrekken en doe enthousiast mee. Uiteraard gaat dat geld kosten. Maar vrede op aarde is zeker met de kerstdagen heel wat waard.