Sigaar

Drie speciale eindejaarssigaren om van te genieten bij het haardvuur.

Ieder jaar presenteert het sigarenmerk Habanos een assortiment ‘Ediciones Limitadas’. Elke sigaar is volledig met de hand vervaardigd van geselecteerde tabak uit de beroemde regio Pinar del Rio. Alle bladeren, zowel het binnengoed, omblad als dekblad, zijn minimaal twee jaar gerijpt.

Partagás – Selección Privada

sigaar1Sigaren van Partagás zijn krachtig en aromatisch sigaren. De Selección Privada is een longfiller (‘tripa larga’) met een ringmaat van een kleine 20 millimeter, ofwel Cepo 50. De lengte van de vitola is 160 millimeter. Partagás – Selección Privada is verkrijgbaar in een kist van tien stuks, voor €18,30 per stuk.

Bolívar – Super Coronas

Ook het merk Bolívar staat normaliter voor vol en de gelimiteerde editie heeft een nog krachtiger smaak. Deze sigaar geeft echter nu, nog kort na de productie, nog lang niet alle potentiele aroma’s prijs en is opvallend mild en zacht van karakter. Met een aantal maanden rijpen wint de sigaar flink aan smaakrijkdom en in ongeveer vijf tot zeven jaar rijpen qua smaakintensiteit tot grote hoogtes. Vanzelfsprekend zijn ook deze Super Coronas volledig handgerold. Met 140 millimeter is de longfiller iets korter dan de Partagás – Selección Privada. De ringmaat is iets meer dan 19 millimeter, oftewel Cepo 48. Bolívar – Super Coronas is verkrijgbaar in een kist van vijfentwintig stuks, voor €13,40 per stuk.

Cohiba – Robusto Supremos

Voor Cohiba zijn alleen de beste bladeren van de beste plantages goed genoegd. De extra fermentatie voor het binnengoed geeft de sigaar van zijn unieke milde karakter en vooral smaakrijdom. De gelimiteerde edities van dit merk zijn stuk voor stuk collector’s items die door liefhebbers vaak als investering worden gezien. Ze rijpen tot perfectie in de eigen humidor om er daarna op een speciaal moment en in goed gezelschap van te genieten. Cohiba – Robusto Supremos heeft een cepo van 58, is 127 mm lang en is verkrijgbaar in een kist van tien stuks, voor €38 per stuk.

Uiteraard steekt u al deze unieke sigaren aan met een cederhout dat op zijn buurt weer aangestoken wordt met het model aansteker ‘Louis XIII Fleur de Parme’ van het Franse merk S.T. Dupont, die met een prijskaartje van €500.000 de duurste ter wereld is…