Facebook ontwikkelt een app die uw gedrag zo goed leert kennen dat het bepaalde foto’s van bepaalde handelingen en toestanden alleen plaatst wanneer u dat nog een keer bevestigt na antwoord op de vraag “Weet u zeker dat uw baas en uw moeder dit willen zien?” De innovatie moet voorkomen dat u of anderen compromitterende foto’s van uzelf plaatsen en bijvoorbeeld in deze Facebookgroep terechtkomen.

Kunstmatige intelligentie

Het plan komt uit de koker van de afdeling kunstmatige intelligentie en daarmee gaat Facebook dus nog verder dan gezichtsherkenning. Creepy toch? Mocht u de neiging te hebben overdag ook een aangeschoten sherrygezicht te hebben dan zal de app waarschijnlijk niet werken.

Het lijkt ons beter de telefoon of ander device gewoon niet te gebruiken terwijl u aan het drinken bent. Kans op verlies is dan ook kleiner. Bovendien heeft u de aandacht dan minder bij uw telefoon en meer bij de mensen direct om u heen. In de toekomst wordt het natuurlijk ook mogelijk om middels virtual reality uzelf naast Doutzen te gerieven en die foto’s te plaatsen. Ook (of juist) in de digitale wereld gaat het om het beeld dat u achterlaat. Lukt dat niet, dan is er altijd nog deze app.