Geen gebroken glazen meer en geen wijnvlekken meer op het tafelkleed of de vloerbedekking.

Het designduo SuperDuper uit San Francisco ontwierp een wijnglas dat niet om kan vallen. De ontwerpers bestudeerden oude Italiaanse glasblaastechnieken. Vier jaar onderzoek en testen resulteerde in ‘Saturn’, een glas zonder voet. De glazen worden met de hand gemaakt en geslepen in Oakland (Californië). Volgens de ontwerpers is het glas vooral geschikt voor rode wijn, omdat de temperatuur van de hand de wijn nauwelijks verandert, terwijl dat bij witte wijn wat gevoeliger ligt. Als ze leeg zijn kunnen ze rechtop gestapeld worden.

De glazen zijn niet aan te slepen, maar wel alvast te bestellen voor $52 per stuk. Ze worden verstuurd as ze klaar zijn.

Saturn Wine Glasses from Christopher Yamane on Vimeo.