The Jane

Een Engelse ‘foodie’ reist heel Europa door om alleen de allerbeste restaurants te testen.

Elizabeth Auerbach begon in 2010 de blog Elizabeth on Food. Het is een 100% onafhankelijke site met recensies van de beste restaurants van London, Engeland, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Mevrouw Auerbach en haar man reizen met gemak veel kilometers om exquise te eten, zo blijkt. Precies zoals de beroemde Michelin Gids het bedoelt met de classificatie van keukens die ‘een reis waard’ zijn. Wij maakten zelf deze week de reis naar The Jane in Antwerpen. ‘Het omrijden waard’ is een eufemisme om deze geweldige ervaring te beschrijven. Op dit moment slechts een ster, maar daarover in een volgende blog meer. We raden in ieder geval mevrouw Auerbach aan er  te gaan eten. En u natuurlijk ook.

elizabethonfood

Meer dan 60 restaurants

Als we snel even haar lijst van haar recensies van dit jaar tellen, komen we op zeker zestig sterrenrestaurantbezoeken (en dus etentjes van ettelijke gangen). En het jaar duurt nog drie weken. Petje af. Buikje rond. Zo stellen we ons voor.

De recensies lezen lekker weg en zijn vaak positief. Van bijna alle gangen is een foto geplaatst. Bovendien geeft Auerbach ieder bezocht restaurant een waardering tussen de 60 en 100 punten. Zo heeft De Librije bijvoorbeeld 100 punten. Zelf zouden wij het restaurant in Zwolle op basis van onze eigen ervaring overigens 99 punten geven. De site wordt zeker ook gevolgd door topkoks en de controleurs van Michelin. Welke criticus kan zeggen dat hij of zij zestig restaurants op dit niveau kan vergelijken? Bovendien bespreekt Auerbach ook (kook)boeken en wijnen. De foto’s en beschrijvingen een perfecte inkijk in de kunsten van Europa’s grootste chefs. Wie letterlijk in haar voetsporen wil treden, zou kunnen beginnen met haar Top 15 van 2013. Elizabeth Auerbachs reizen zijn ook te volgen op Twitter.