<p=”intro”>Een echte jager gaat niet zonder een slokje op stap.  En Gin is (dan) heel populair.

Gin is helemaal hot in 2014. Als u dit gemist heeft dan is het tijd de steen op te tillen. Het was en is niet aan te slepen. Zelfs in de meest gastronomische tenten (zoals The Jane in Anstwerpen) schenken ze als alternatief een eigen Gin Tonic cocktail. Gin is dorstlessend. Vooral in de zomer. Alleen dit jaar al kwamen er diverse Nederlandse merken op de markt. Ondermeer V2C doet het goed met hun opvallende flessen, het logo dat op de VOC lijkt en bovenal de zuivere smaak. Nu zo vlak voor kerst en midden in het jachtseizoen komen ze met Sloe Gin. Een gin die van origine al werd gedronken met de jacht. Zorg dus dat je het ook in huis haalt. Vul je heupflacon, drink het thuis met ijs of met Indi tonic en garneer met rood herfstfruit.

Slaapmutsje

De Victorians nipten hun sloe gins als digestief en slaapmutsje. Zij brachten sloe gin in zwang. Dit gebruik werd uiteraard enthousiast geadopteerd door de Edwardians aan het begin van de 20ste eeuw. Zij introduceerden flacons met sloe gin in the country tijdens jacht- en vispartijen. Het is al meer dan honderd jaar een onuitwisbaar ingrediënt in het cocktail repertoire.

Sleedoornbessen

Sleedoornbessen zijn op hun best, wanneer de herfst zijn intrede doet. Daarom is het nu de tijd voor Sloe Gin. Take it slow. Geheel in de geest van V2C, is deze pure sloe gin gemaakt “without any compromises, and no shortcuts. All good. V2C Sloe staat voor ambachtelijke kwaliteit en sterkte, 41,5% vol. Als basis gebruiken we de ingrediënten van beproefde V2C Classic recept, maar het duurde wel even totdat we de perfecte sloe hadden. Je hoeft je geen zorgen te maken over toegevoegde suiker of bessensap (zoals bij de andere sloes op de markt), dit zou immers zonde zijn van de smaak.

De overvloed van Sleedoornbessen hebben veel tijd gehad om hun aroma’s vrij te geven aan de gin. Na deze periode van maceratie, is de gin nog eens gedestilleerd en het resultaat is een unieke en zachte gin voor de periode waarin de dagen weer wat korter worden.