Na de spectaculaire markthal in Rotterdam, heeft nu ook Amsterdam een geslaagde culinaire hangplek.

De Hallen, in de oude tramremise op het Bellamyplein in Amsterdam, biedt onderdak aan Hotel de Hallen herbergt, Brasserie Halte West, een bios een aantal ateliers en als blikvanger de Foodhallen. Wat een energie hangt er. Heerlijk. In de Foodhallen, zoals we die kennen uit Frankrijk en Spanje zitten 24 restaurantjes  ‘serveren’ hun beste gerechten. Dus geen voor-, hoofd- of nagerecht aan tafel, maar  met een glas wijn van kraam naar kraam.

Een kleine greep:

  • Green Brothers: Gezonde vegetarische hapjes zoals frittata en groentetaart
  • Meneer Temaki: temaki sushi rolls
  •  L’entrecôte Mobile verkoopt er steaksandwiches met botersaus
  • Pink Flamingo voor bijzonder belegde pizza’s
  • The Rough Kitchen serveert alles van het varken
  • Bulls and Dogs staan er met zelfgemaakte hotdogs in heuse pretzelbroodjes
  • Friska serveert verse, biologische wraps en rollen, ook glutenvrij en veganistisch
  • Caulils Kaas bakt oa supervette tosti’s
  • Shirkan: Mumbai streetfood
  • Vietview met Vietnamese happen
  • BBROOD Voor vers brood en belegde boterhammen
  • Pasta di mama uit Amstelveen bereidt pasta, panini’s & antipasti
  • Jabuga Bar Iberico voor Spaanse ibericoham en tapas
  • Wild Moa Pies bakt Nieuw-Zeelandse pies met vlees, vis of groenten
  • Yogen Früz schept er frozen yoghurt
  • Le Big Fish van Robert Kranenborg en Richard van Oostenbrugge met oa bouillebaise
  • Maza heeft er een delicounter met humus en falafel
  • De Ballenbar: ballen met bijvoorbeeld truffel of geitenkaas
  • The Butcher flipt er Aberdeen Angus Burgers