25 juni, 2014 0 Comments Geen categorie

Chic de ruimte in

Ook in de ruimte kun je maar beter goed gekleed gaan in een maatpak. De bezoekers van de website van de NASA kunnen nu meebepalen hoe stijlvol astronauten er binnenkort uitzien.

ruimtepak

De NASA presenteert het nieuwste prototype van het ruimtepak van de toekomst, de Z2. Het pak is onder meer bedoeld voor eventuele missies naar de maan en naar Mars. Dat betekent dat er ook mee gelopen moet worden. De huidige ruimtepakken heten EMU en zijn in gebruik sinds 1982. Ze zijn vooral geschikt voor astronauten die zweven. Het vorige prototype, de Z1 (zie rechts), deed vooral denken aan Buzz Lightyear uit de Toy Story films. Het nieuwe model Z2 is daarop doorontwikkeld.¬†Online kan gestemd worden op drie verschillende ontwerpen. Optie A, ‘Biomimicry’, haalt inspiratie uit het leven in de Oceanen, de stof van het pak lijkt op vissenhuid. Optie B heet ‘Technology’ en optie C ‘Trends in Society’. Het is de bedoeling dat de NASA eind dit jaar een volledig werkend Z2 pak klaar heeft. Of het uiteindelijk ook de ruimte in gaat is voorlopig nog science fiction.


Share: