De winter is bijna voorbij en u maakt zich natuurlijk al druk over de nieuwe zomergarderobe. Terecht. Voordat u het weet is het al weer winter. Voor de komende maanden is het goed te investeren in een middenblauw pak, een grijze mohair, een goede ruit zoals de Prince of Wales, twee goede ongevoerde jasjes, twee broeken die u ook naar het werk aan kan, enkele witte hemden, twee blauwe hemden al dan niet met streep een paar pochets (want dat is de nieuwe das) en een enkele opvallende das. Want als u dan toch weer voor een das kiest mag deze ook wel spreken. Klaar voor de strijd.

De juiste kleding brengt uwzelf en uw zakenpartner in de juiste stemming. Benaderbaar als het kan en formeel wanneer het moet. Met zachtere kleuren en rondere vormen in uw kleding (en bril) wordt u benaderbaarder. Kies hier voor pakken met nauwelijks schoudervulling en ongevoerde jasjes. Wilt u dominanter overkomen kies dan voor de donkere kleuren en juist schoudervulling, een das en een wit hemd.