23 februari, 2011 0 Comments Geen categorie

Mise en Place

Ik heb genoten van dit literaire boek van Margot Vanderstraeten over een driesterrenkok met een bijzoner familieverleden. Je leest hoe het is om een driesterren restaurant te runnen ondanks dat je de dood van je vader niet kan verkroppen. Deze is overleden tijdens het instorten van een paddenstoelen grot in België. Door het lot gaat vader nog een (of twee keer) terug om de fiets van zoonlief te redden om nooit meer boven te komen. Er komen 18 mensen om maar wie heeft de schuld en wie voelt zich schuldig. Deze vraag loopt als een rode draad door alle bereidingen van de meest verfijnde gerechten heen. Het komt allemaal boven tijdens een diner voor de familie om de dood van de jongste zus (en non) te herdenken. Het leest als een trein en is een echte aanrader, Niet alleen voor culi fans. Nog beter dan het ook al goede boek van Giphart over zijn stages bij Sergio Herman en Johnie Boer.


Share: