19 januari, 2010 0 Comments Geen categorie

Pitti winter 2010

Pitti 2010 Florence

De Pitti Beurs voor mannenmode in Florence, 2010

Op de beurs voor de herenmode die er echt toe doet, viel op dat er weer een nieuwe wind waait in designers- en modeland. De sfeer was goed en de mooie beurs afgeladen met Japanners, Koreanen, Duitsers, Nederlanders en uiteraard Italianen.

Het is gedaan met een overdreven aantal zakken op een jasje, met bloemetjes aan de binnenkant van een overhemdenkraag en vooral met antraciet en donkerblauw. De kleuren worden beige, bruin en lichtgrijs veelal in effen of een goede ruit; tijd dus om met zijn allen weer een vette bankstreep te gaan dragen. En de das lijkt in zijn opmars niet te stuiten. Langzaam komen de streepdassen weer terug al dan niet van ruw zijde. Paars is niet uit maar een goede basis. Groen donkerrood komen in.

We zagen joggingbroeken van een pakkenstof, pakken van spijkerstof en ongevoerde jasjes maar dan van een mooie dikke Engelse stof. Ook de peacoat is weer terug in rood, groen, off white en natuurlijk donkerblauw. Verder veel gewateerde stoffen voor jasjes en vesten. De jasjes worden uitgevoerd met één of twee knopen, twee splitten en vaak schuine zakken; al dan niet uitgevoerd als handwarmer pocket.

En het moet gezegd, Italianen kleden zich op de beurs goed. Dat kan van Duitsers maar ook veel Engelsen niet gezegd worden. Nederlanders doen het de laatste jaren zo gek nog niet.


Share: