7 januari, 2009 0 Comments Kleding & uiterlijk

Engels vs Italiaans

Het Italiaanse pak heeft het laatste decennium de Nederlandse markt veroverd . Daarvoor werden veel pakken van Duitse makelij gedragen. De Engelsen staan echter aan de wieg van het hedendaagse pak en Savile Row is nog steeds het mekka voor het maatpak. De Italianen hebben het pak en de maakwijze verfijnd. Engelsen dragen hun pak ongeveer dag en nacht en willen onberispelijk zijn. Less is more. De Italianen daarentegen dragen het pak vooral om het ‘mannetje’ te zijn. Italiaanse pakken lenen zich vooral voor recepties en andere feestjes. Engelse pakken gaan over het algemeen langer mee en zijn meer recessieproef.
De Nederlandse man is anders gebouwd dan de Italiaan en lijkt qua bouw ook meer op de Engelsman. Onderstaande de verschillen in zowel patroon als materiaalgebruik waardoor de verschillen tussen het Engelse pak en het Italiaanse ontstaan. Aan u bij ons de keus.

[b]Engels jasje[/b]: Onderzijde voorpand relatief recht, hoge taille, smalle taille, wijdere en klokkende heup en , hoge Spiegel, laag in de kraag, smalle borst en hoge mouwinzet, normale tot weinig schoudervulling, ronde mouwkop, bredere mouwen (dubbele manchet), fermer binnenwerk

[b]Italiaans jasje[/b]: Onderzijde voorpand weggesneden, lage taille, smalle taille, smalle heup, lagere spiegel, hoog in de kraag, bredere borst en hoge mouwinzet, weinig tot geen schoudervulling, manica a camicia, smalle mouwen (voor enkel manchethemd), zeer soepel binnenwerk

[b]Engelse broek:[/b]Gladde band en bretelknopen, langer lijf, bredere pijpen, ruim op de heup

[b]Italiaanse broek[/b]: Riemlussen, kort lijf, smallere pijpen, strak op heup

En ook Engels: Matte knopen, iets dikkere (en duurzamere) stoffen en meer ingetogen stof

En Italiaans is glanzende knopen, dunnere stoffen met meer glans.


Share:
Tagged: