4 januari, 2009 0 Comments Geen categorie

De plusfours komt terug?

Als we de berichtgeving in de media mogen geloven, bevinden we ons in een diep economisch dal. Om hier zonder kleerscheuren uit te klimmen is een goed gemaakt pak onontbeerlijk. Er moet weer gewerkt worden om opdrachten binnen te slepen, soms zelfs gesolliciteerd (echt waar!) en dan kan je er maar beter goed uit zien. Ditmaal bedoelen we daarmee eens niet dat de stof van cashmere moet zijn, of dat de knoopsgaatjes in de gulp hand genaaid moeten zijn, maar breken we een lans voor de duurzame, tijdloze Engelse stijl en stoffen. Geen angst voor vroegtijdige glimvlekken door slijtage, of afspringende knoopjes. Effen grijs doet het altijd goed, en wat dacht u van de “Dutch Construction”, een tweede broek bij het pak? Overigens biedt een recessie kansen voor de dandy! Zijn bijzondere kledingsmaak valt nu namelijk nóg meer op, evenals de spottende glimlach op zijn ijdele gezicht. Niet voor niets ontstond de plus-fours in de jaren ’30. Een balonbroek die ‘four’inches onder de knie hangt. (tekst door Marijn Smit).


Share: