14 september, 2008 0 Comments Geen categorie

Scheren

Tot voor enkele weken waren er volgens mij twee groepen mannen. De ene groep gebruikt een scheerapparaat, de andere groep scheert zich met een mesje en scheerschuim. Enkele die-hards van die tweede groep doen het zelfs zonder schuim onder de douche. Een ware aanslag voor de huid.

Er is echter nog een derde groep die zich niet met gel of schuim scheert maar met een mouse die ze aanbrengen met een borstel van dassenhaar die de baardhaartjes masseert en vochtig maakt waardoor onze baardharen zich nog beter laten scheren. De mouse wordt gemaakt van warm water wat in de borstel is getrokken gedurende een minuut en een theelepel creme met bijvoorbeeld een essence van ‘sandalwood’. De breedte van de borstel en vooral hoe zacht de haartjes van de das, die geselecteerd zijn voor uw borstel, bepalen het genot. Hoe lichter de kleur van de dasharen hoe zachter en dunner.

Het aanbrengen van de mouse is een genot voor de huid want als een ware massage. Het scheren is daarna eenvoudig en het resultaat verbluffend. Eerst scheren van boven naar beneden, dan van links naar rechts en dan pas tegen de braadgroeirichting in. Steeds weer wordt tussen deze stappen/scheerrichtingen nieuw schuim op de huid aangebracht die even in mag trekken. Scheren kost tijd. Het mes moet met een hoek van 30 graden op de huid staan. De meeste, dure, mesjes hebben deze hoek al waardoor u het mesje maar over de huid hoeft te halen zonder dat extra druk of dat u het mesje nog moet plaatsen.

Wilt u meer weten bezoek dan The Clean Shave van Mark Salik in de Wijngaardstraat in Antwerpen. Een gentleman kan daar zijn hart ophalen en het verschil van een gladde huid gedurende de gehele dag ontdekken.


Share: