1 augustus, 2007 0 Comments Geen categorie

Netwerken

Netwerken op recepties is helemaal niet eng. Doe alsof u thuis bent, neem een drankje, knik bekenden gedag en loop de ruimte met opgeheven hoofd rond. Iedereen is daar om te netwerken, u kunt dus rustig mensen aanspreken en informeren naar de relatie met de gastheer/ gastvrouw, de dagelijkse occupatie en praten over wat u die ochtend in de krant heeft gelezen. Blijf altijd positief. Vaak herinneren mensen zich wie hen het slechte nieuws heeft verteld en van wie ze het hebben vernomen. Nou geldt dit eigenlijk overal maar zeker tijdens het netwerken. Zorg dat het gesprek niet te diepzinnig wordt vermijd daarom de waarom-vragen. Wellicht dat er binnen luttele tellen een interessanter iemand langs loopt. Vergeet echt niet het gesprek fatsoenlijk af te ronden door te bedanken en kaartjes uit te wisselen. Wilt u graag de aandacht van iemand die staat te praten, wacht dan op uw beurt. De sprekende partij kan wel vast ruimte maken en op een passend moment u voorstellen. Zaken doen op een (netwerk)event is niet gepast, contact leggen en onderhouden uiteraard wel. De volgende dag een belronde houden en een vervolgafspraak maken is het effectiefste en meest chique. En als dat het doel is van uw komst naar een receptie, dan kunt u, nadat u iedereen vriendelijk heeft toegeknikt, dan kunt u snel naar huis.


Share: