Van een dame kregen we onlangs de vraag of en hoe men het beste mensen kon bedanken die hun gelukwensen haden laten blijken voor een huwelijk. Dit is wat wij antwoordden.

Hartelijk dank voor uw vraag. Uit uw mailtje maak ik op dat ik u mag feliciteren met uw huwelijk. Gefeliciteerd van harte gelukgewenst. Als antwoord op uw vraag het volgende: U vindt inspiratie bij de wensen die zijn overgebracht en uiteraard bij uw eigen gevoel en de mensen die de wensen hebben overgebracht. Hoe persoonlijker hoe beter. U bent in Nederland echter al snel attent als u een bedankbriefje stuurt (met de hand geschreven). Helaas gebeurt dat te weinig.

Uw voornemen is dus al goed. Succes. In het geval u de kaartjes voor wilt drukken dan nog zou ik opteren voor een extra handgeschreven regel om het persoonlijk te maken. In plaats van te bedanken kunt u ook uw gevoel omschrijven dat u heeft ervaren.