Waar het in Nederland nogal eens lastig kan zijn een fatsoenlijk restaurant te vinden om één van uw relaties (in elke betekenis van het woord) uit te nodigen, is het in New York lastig kiezen uit de honderden uitstekende restaurants. Vreemd genoeg hadden de hogepriesters der Internationale Gastronomie, de controleurs van de Michelingids, de oversteek naar de VS nog nooit gewaagd. Maar daar is nu verandering ingekomen: vanaf deze week is er de eerste editie van de Michelingids New York City 2006, onmisbare kost voor iedere lekkerbek.

In deze eerste editie kwamen 507 van de 23.000 New Yorkse restaurants door de selectie. Vier daarvan kregen drie sterren: Jean Georges, Alain Ducasse, Le Bernardin en Per Se. Ter vergelijking: Nederland kent slechts twee driesterrenrestaurants: Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle.

De volgende keer dat u op zakenreis gaat neemt u naast Het Blauwe Boekje, dat zich natuurlijk standaard in de binnenzak van uw maatpak bevindt, ook een rood boekje mee: De Michelingids New York City 2006.